SKAPA ETT STÖDNÄTVERK FÖR ATT SLUTA RÖKA

Att sluta röka är inte lätt. Det är förmodligen en av de största utmaningarna du kommer att stå inför. Räkna med att uppleva tillfällen då du behöver lite moraliskt stöd för att hjälpa dig i svaga stunder. Här är några förslag på hur du kan skapa ditt eget stödnätverk.

Leta rätt på en ”sluta-röka-kompis”

2 women doing yoga on rooftop

Prata med en vän eller kollega som röker och se om de vill ta sig an utmaningen tillsammans med dig! En ”sluta-röka-kompis” kommer förmodligen att förstå vad du går igenom bättre än din icke-rökande partner eller andra vänner. Din kompis kommer att gå igenom samma känslor, sug efter cigaretter och svårigheter, så du kommer att ha stöd när du behöver det.

Gå med i en lokal grupp

Fråga på ditt apotek eller din läkarmottagning om det finns några sluta-röka-grupper som du kan gå med i, eller sök på nätet efter en grupp i ditt område.

Sök efter en sluta-röka-telefonlinje

Sök på nätet för att se om det finns en stödlinje där du kan få råd och stöd av experter.

Starta en blogg om att sluta röka

Varför inte starta en blogg om din resa att sluta röka? Regelbundna inlägg om hur du gör framsteg kommer att vara ett bra sätt att dela med dig av dina framgångar och motgångar. Det blir ett åtagande som ger bra motivation för att fortsätta.