FÖRSÖKT SLUTA RÖKA TIDIGARE?

Vi förstår att du kanske har försökt sluta röka tidigare, förmodligen flera gånger, och att det är frustrerande! Att sluta röka är svårt, men det är också en av de mest fantastiska sakerna du kan lyckas med, så ge inte upp! Vi är här för att hjälpa dig.

Kom ihåg, det är aldrig för sent att sluta röka

Hälsofördelarna med att sluta röka märks redan inom den första timmen efter rökstoppet, och din hälsa förbättras allt mer under de följande dagarna och veckorna. Även om du slutar när du är 60 år så ökar chansen för ett längre liv.

Lär av ditt förra försök att sluta

Använde du nikotinläkemedel när du senast försökte sluta? När du slutar röka kan du känna olika symptom som nikotinbegär, ångest, huvudvärk eller dåligt humör. Nikotinläkemedel, som till exempel Nicorette® Munspray , kan hjälpa till att lindra dessa symptom och bekämpa röksuget. Faktum är att Nicorette® kan öka dina chanser att lyckas sluta röka jämfört med att enbart använda din viljestyrka.

Varför inte prova Nicorette® kombinationsbehandling för extra stöd och öka dina chanser att bli rök- och nikotinfri för gott*?

Kombinationsbehandling passar dig med högt nikotinberoende, du som försökt sluta röka tidigare med enbart ett nikotinläkemedel men misslyckats eller känner röksug trots användning av ett nikotinläkemedel.

Att kombinera två nikotinläkemedel kallas för kombinationsbehandling och ger dig extra stöd för att lindra röksuget. Man kan exempelvis kombinera Nicorette® Plåster för jämn och kontinuerlig lindring av röksuget under hela dagen (16 timmar) med ett format som tas via munnen för lindring av det akuta röksuget när det slår till, till exempel Nicorette® Munspray för snabb lindring efter bara 30 sekunder**.

*jämfört med endast ett nikotinläkemedel

**2 sprayningar minskar rökbegäret efter 30 sekunder

Vet du vad du ska göra om du rökt en cigarett?

Om du råkar trilla dit igen, det vill säga rökt en cigarett fastän du bestämt dig för att sluta, är vi här för att hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår. Bakslag kan hända, så var inte för hård mot dig själv! Det viktigaste för dig är att veta hur du ska hantera ett bakslag. Och om du återfaller till att röka regelbundet, kolla in vår guide för att komma tillbaka på rätt spår efter ett återfall.