OM NICORETTE®

Man holding a packet of gum

Vårt syfte

Att sluta röka och bli fri från nikotin är en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa. Men det är också en av de mest utmanande. Därför erbjuder Nicorette® en rad produkter, information och råd för att ge dig stöd och motivation för att skapa ett rök- och nikotinfritt liv.

Vi har varit i framkant i utvecklingen och skapat nya nikotinläkemedel i mer än 40 år.

Vårt mål är alltid att uppfylla högsta möjliga kvalitetsstandard, och att alla våra produkter utvecklas för att möta farmaceutiska standarder. Sluta röka och bryt ditt beroende med hjälp av Nicorette®.

Vår vision

Hos oss på Nicorette® är vår vision är att hjälpa människor leva ett hälsosamt liv genom att stötta deras val att bli rök- och nikotinfria för gott.

Vi vill stödja varje steg på vägen – oavsett om du vill trappa ner eller sluta röka helt. Vi gör det bland annat genom att erbjuda information och stöd vid varje steg på din resa, som:

Under förberedelsen inför att sluta röka
När du börjat resan mot att sluta röka
Efter att du blivit fri från både cigaretter och nikotin

Produkter från Nicorette® är kliniskt bevisade att hjälpa lindra röksug och nikotinbegär.

Vår historia

Submarine displaying Swedish flag

I mer än 40 år har produkter från Nicorette® hjälpt människor att sluta röka. Men historien sträcker sig längre tillbaka än så.

1967 kom två läkare som arbetade på Leo Pharmacia i Lund, Claes Lundgren och Stephan Lichtneckert, på en idé till en ny produkt som skulle minska symptomen vid nikotinabstinens.

Vid den tiden var besättningen på ubåtar och flygplan drabbade av nikotinsug som påverkade deras koncentration. De svenska läkarnas idé var att erbjuda en lösning – ett tuggummi som innehöll nikotin men inte övriga ämnen från cigaretter.

Det tog år av forskning och utveckling, men 1978 lanserades det första nikotintuggummit i Schweiz.

Mellan 1990 och 2008 lanserades ytterligare olika produktformat från Nicorette®, bland annat plåster, en inhalator och sugtabletter.

Mellan 2011 och 2018 lanserade Nicorette® sin munspray och sugtabletter, följt av sugtabletter och munspray med fruktsmak.

Idag finns produkter från Nicorette® i över 50 länder runtom i världen. Vi fortsätter att forska, utveckla och producera nya produkter som är kliniskt bevisade för att hjälpa dig att sluta röka och blir fri från nikotin för gott.

Samtliga beredningsformer, undantaget plåster, tillverkas än idag i Helsingborg, Sverige, för den globala marknaden. I Helsingborg sker även all forskning och utveckling.

Tidslinje
• 1967: Claes Lundgren och Stephan Lichtneckert kommer på idén att skapa ett nikotintuggummi
• 1978: Det första nikotintuggummit blir tillgängligt för konsumenter i Schweiz.
• 1980: Nicorette® registreras som läkemedel i Storbritannien.
• 1990-talet: Nicorette® lanseras som receptfria läkemedel
• 2011: Nicorettes® Munspray blir tillgänglig för försäljning
• 2011–2018: Nicorettes® Sugtablett lanseras.
• 2018: Sugtablett och Munspray med fruktsmak lanseras.