ÖVERVINN RÖKSUG OCH NIKOTINBEGÄR

Direkt när du slutar röka kan begäret efter cigaretter vara ganska starkt. För att kunna övervinna röksuget måste du förstå hur det fungerar, så att du kan frigöra dig från rökningen. Vi finns här för att hjälpa dig! Vi har sammanställt några tips på hur du kan slippa röksuget och lindra abstinensbesvären från nikotinet.

Vad får dig att längta efter en cigarett?

2 women doing yoga on rooftop

Skriv ned alla saker och situationer som gör att du vill röka – det här är dina ”triggers”! Du kan stärka din viljestyrka och öka dina chanser att sluta för gott genom att begränsa eller undvika dessa triggers.

Om du till exempel brukar ta en cigarett till morgonkaffet är morgonkaffet en av dina triggers. Prova att dricka något annat istället, som te eller juice!

Undvik dina triggers genom att bryta vanan

Röker du under din paus på jobbet? När du är ute och festar med vänner? När du känner dig stressad?

  • Att skapa en vana tar tid och man bryter den inte omedelbart. I alla situationer där du normalt skulle ta en cigarett, gör något nytt.
  • Istället för att ta en drink på ditt vanliga ställe, prova att gå någonstans som du inte förknippar med rökning. Kanske är det bio eller shopping?
  • Alkohol är en vanlig trigger för rökning, så försök att undvika det när du kan, särskilt under den första veckan när begären ofta är som svårast.
  • Om du längtar efter en cigarett när du känner dig stressad, hitta andra sätt att koppla av. Prova att ringa en vän, lyssna på din favoritlåt eller ta en promenad (motion är också bra för att lindra stress!). Om du normalt röker efter middagen, stå upp eller ta en kort promenad istället.

Var förberedd

Att umgås med andra rökare innebär ofta att du inte röker bland dina rökande vänner och kollegor. Vi förstår att det kan vara svårt, men det finns ingen anledning att bryta sociala band – var bara förberedd!

Om du är omgiven av rökare under din jobbpaus, prova stilla ditt röksug och nikotinbegär med hjälp av Nicorette® Tuggummi.

Produkter från Nicorette® kan stödja din vilja att sluta röka och hjälpa dig att hantera begäret att röka en cigarett genom att lindra nikotinabstinensen. För att hantera ditt begär i ett socialt sammanhang, prova att tugga Nicorette® Tuggummi, använda Nicorette® Pepparmint Sugtablett eller Nicorette® Frukt Sugtablett.

Tänk positivt

Fokusera alltid på fördelarna med att sluta röka – som hur du kan förbättra din hälsa och ditt utseende, hur mycket pengar du kommer att spara och hur glada dina nära och kära kommer att vara när de får veta att du inte längre röker.

Upprepa dessa positiva tankar i ditt huvud. Eller ännu bättre – gör en lista över dem och sätt den någonstans där du ofta kan se den, exempelvis på kylskåpet. Den här optimismen kan hjälpa dig när du behöver säga nej till en cigarett.

Lindra begären

För snabbverkande effekt kan Nicorette® Munspray börja lindra röksug och nikotinbegär efter bara 30 sekunder (vid två sprayningar) så att du kan fortsätta med din dag.

Hitta rätt produkt(er) för just dig med vår Produktväljare.