HUR DU KAN SLUTA I DIN EGEN TAKT

Man stroking a dog outdoors

Att bli rök- och nikotinfri kan vara en utmanande upplevelse och alla människors resa mot att sluta röka ser olika ut. Så oavsett om du bestämmer dig för att sluta abrupt eller minska gradvis, är det viktigt att välja det sätt som kommer att fungera bäst för dig.

Vill du sluta röka gradvis?

För dig som funderar på att sluta röka gradvis så är det här bra saker att tänka på:

  • Att minska antalet cigaretter du röker är ett positivt steg mot att sluta röka.
  • Eftersom du fortfarande röker cigaretter kan det på sikt vara svårare att sluta röka helt.
  • Du fortsätter att skada din hälsa och spenderar pengar på rökning tills du slutar helt.
  • När du gradvis slutar röka får du flexibiliteten att minska ditt rökande steg för steg.

Hur fungerar gradvis avvänjning?

Gradvis avvänjning är när du gradvis minskar antalet cigaretter du röker, samtidigt som du hanterar ditt nikotinsug och din abstinens med till exempel Nicorette® Tuggummi eller Nicorette® Sugtablett tills du helt och hållet är redo att sluta.

Varför inte sikta på att sluta röka helt på sex månader? Varje försök att sluta röka är unik så sätt upp ett mål som känns uppnåeligt för just dig.

Pack of 2mg Nicorette Gum

Vill du sluta röka direkt?

Hälsofördelarna med att vara rökfri börjar redan dag 1. Det finns många fördelar med att sluta röka direkt, till exempel att ditt smaksinne kan förbättras redan efter 2 dagar och att du efter 3 dagar troligtvis kommer känna dig mer energifylld. Men att sluta abrupt kommer att testa din viljestyrka till max – det är därför vi är här för att hjälpa dig!

Användbara tips för att hjälpa dig besegra begäret efter cigaretter

Att sluta röka är tufft och det är helt normalt att du kommer att känna dig irriterad och frustrerad medan du slutar, särskilt i början. Oroa dig inte! Nikotinläkemedel från Nicorette® kan hjälpa dig att hantera dessa abstinensbesvär så att de känslorna snart kan minska.

Förutom att hantera ditt nikotinsug och dina abstinensbesvär med produkter från Nicorette® så kan du lära dig om vad som kan trigga ditt röksug och nikotinbegär så att du kan undvika de situationerna, eller vara beredd när de uppstår. Upptäck hur du kan besegra röksug och nikotinbegär.