Rökning och graviditet

Rökning och graviditet

Att skydda ditt barn från tobaksrök är en av de bästa sakerna du kan göra för att ge ditt barn en bra start i livet. Varje cigarett du röker innehåller över 4 000 kemikalier, så rökning under graviditeten skadar ditt ofödda barn. Den goda nyheten är att det aldrig är för sent att sluta röka när du är gravid. Efter bara en dag som rökfri får barnet mer syre.

Hur slutar man röka när man är gravid?

För att lättare kunna sluta röka, ta reda på vad som gör dig sugen på en cigarett och försök att undvika detta. Att hålla sig sysselsatt kan också hjälpa till att föra bort tankarna från cigaretter. Som gravid rökare får du endast använda NICORETTE® efter att ha rådgjort med den sjukvårdspersonal som har hand om din graviditet, din läkare eller läkare som är specialiserad på rökavvänjning. 

Fördelar med att sluta röka under graviditeten

Både du och barnet mår bättre om du slutar röka under graviditeten. När du slutar röka:

  • minskar risken för komplikationer under graviditeten
  • ökar sannolikheten att du får en friskare graviditet och ett friskare barn
  • minskar risken att barnet föds för tidigt
  • minskar risken att barnet blir underviktigt
  • minskar risken för plötslig spädbarnsdöd
Fakta om att sluta röka

Fakta om att sluta röka

Tror du att det effektivaste sättet är att sluta tvärt? Är du rädd att du ska bli mer stressad av att sluta röka? Läs på så att du vet hur du kan lyckas sluta röka på bästa sätt.

10 tips för att sluta röka

10 tips för att sluta röka

Att sluta röka är en av de största utmaningarna du kan ge dig i kast med. Dessa tips kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och på rätt spår.