Hej! Funderar du på att sluta röka?
Klicka här för att hitta rätt produkt för just dig.
start
Hitta rätt produkt
från Nicorette®
close

Hej! Att sluta röka är inte enkelt. Vi vill därför hjälpa dig att hitta en produkt som kan passa dig och öka dina chanser att sluta röka. Vänligen svara på nedan frågor som baseras på Fagerströms test för att avgöra ditt nikotinberoende och vilken produkt som passar din livsstil och preferens bäst.
Nu börjar vi!

Question 1

Hur lång tid efter uppvaknandet röker du dagens första cigarett?

Question 2

Har du svårt att låta bli att röka i situationer där rökning ej är tillåten?

Question 3

Vilken cigarett har du svårast att avstå ifrån?

Question 4

Hur många cigaretter röker du per dag?

Question 5

Röker du mer på morgonen än under resten av dygnet?

Question 6

Röker du när du är sjuk eller sängliggande?

Question 7

Förutom lindring av röksug, vad är den viktigaste egenskapen hos en produkt som kan hjälpa dig sluta för gott? ​Jag vill ha en produkt som…

Kvinna som drar Nicorette munspray ur handvaskan

Myter och fakta om nikotin

Många tror att det är lika farligt att använda nikotinläkemedel som det är att röka. I själva verket kan nikotinläkemedel hjälpa dig uppnå ditt mål att sluta röka genom att förhindra suget efter cigaretter samtidigt som du slipper många av de farliga kemikalier som finns i cigaretter. Det finns många andra myter om nikotinläkemedel. Här är fyra vanliga myter och sanningen bakom dem.

Myt 1: Nikotinläkemedel är lika skadliga som rökning

Cigaretter är en välkänd orsak till cancer, hjärtsjukdomar och många andra sjukdomar. Det är gifterna i cigarettröken som orsakar de flesta skadliga effekterna, inte nikotinet. Nikotinläkemedel har hjälpt rökare att sluta under många år.

Myt 2: Nikotinläkemedel är lika beroendeframkallande som rökning

Du byter inte ett beroende mot ett annat genom att använda nikotinläkemedel eftersom överfört beroende från cigaretter till nikotinläkemedel är sällsynt och lättare att bryta än rökberoende. Dessutom når nikotinet i nikotinläkemedel hjärnan långsammare än när du röker en cigarett, vilket man tror är en anledning till att nikotinläkemed är mindre beroendeframkallande.

Myt 3: Nikotinläkemedel fungerar inte

Det har visat sig att nikotinläkemedel kan öka en rökares chanser att sluta för gott. En anledning till att somliga misslyckas med att sluta röka, trots användning av nikotinläkemedel,  är snarast att de använder för lite nikotinläkemedel eller att de inte använder det på rätt sätt. Få information om hur man använder NICORETTE® på våra produktsidor 

Myt 4: Nikotinläkemedel är dyrare än rökning

Somliga anser att nikotinläkemedel är för dyra, men om man jämför med kostnaden för rökning blir man sannolikt överraskad! Om man använder det rekommenderade genomsnittsantalet NICORETTE® tuggummin under en dag (10 st) kostar det 18 kronor per dag*, medan ett genomsnittligt paket med 20 cigaretter kostar 65 kronor.

*Baserat på ett 210-pack NICORETTE® tuggummi som kostar 379 kronor

Bild av bla himmel

Mitt rökstopp med NICORETTE® förklarar vilka olika produkter som finns, hur du kan använda och också kombinera dem, för att få den hjälp du behöver för att lyckas sluta röka för gott.

Nicorette sugtablett, tuggummi och munspray

Hitta rätt produkt för dig

Besvara några snabba frågor för att hitta den produkt som kan passa dig bäst.