Hej! Funderar du på att sluta röka?
Klicka här för att hitta rätt produkt för just dig.
start
Hitta rätt produkt
från Nicorette®
close

Hej! Att sluta röka är inte enkelt. Vi vill därför hjälpa dig att hitta en produkt som kan passa dig och öka dina chanser att sluta röka. Vänligen svara på nedan frågor som baseras på Fagerströms test för att avgöra ditt nikotinberoende och vilken produkt som passar din livsstil och preferens bäst.
Nu börjar vi!

Question1

Hur lång tid efter uppvaknandet röker du dagens första cigarett?

Question2

Har du svårt att låta bli att röka i situationer där rökning ej är tillåten?

Question3

Vilken cigarett har du svårast att avstå ifrån?

Question4

Hur många cigaretter röker du per dag?

Question5

Röker du mer på morgonen än under resten av dygnet?

Question6

Röker du när du är sjuk eller sängliggande?

Question7

Förutom lindring av röksug, vad är den viktigaste egenskapen hos en produkt som kan hjälpa dig sluta för gott? ​Jag vill ha en produkt som…

Fakta om att sluta röka

Fakta om att sluta röka

Många tror att det bästa är att sluta tvärt, eller att nikotinläkemedel är lika skadliga och beroendeframkallande som rökning. Vi vill ge dig verkliga fakta om att sluta röka och sanningen om nikotinläkemedel. Det är svårt nog att sluta som det är, men rätt information kan hjälpa dig.

Jag har rökt så länge att skadan redan är skedd

Fakta: Att sluta röka ger hälsofördelar oavsett ålder – och fördelarna börjar redan den dag du slutar! Efter fem år har risken för att du ska utveckla cancer, tex lung-, strup- och bukspottkörtelcancer halverats. Dessutom har risken för hjärtattack och stroke sjunkit till en nivå som närmar sig icke-rökarens.

Ta reda på vilka andra hälsofördelar som ett rökstopp ger.

Jag vill inte sluta röka eftersom jag kommer att gå upp i vikt

Fakta: Det är inte ovanligt att gå upp lite i vikt när man först slutar röka, men att sluta röka är en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa. Nikotinet i cigaretterna kan dämpa aptiten, så rökning kan få dig att känna dig mindre hungrig.

Det kommer att göra mig mer stressad

Fakta: Den stresslindring du känner när du röker en cigarett är bara tillfällig. En studie visar att rökare löper ungefär 70% högre risk att utveckla ångest och depression jämfört med en icke-rökare.

Istället för att sträcka dig efter ännu en cigarett kan du få tips på hur du kan handskas med stress.

Att sluta med enbart viljestyrka är det mest effektiva sättet

Fakta: I själva verket klarar endast 3–5 % att sluta röka med enbart viljestyrka. Det beror på att det är svårt att sluta, men det är ok att få hjälp och stöd! Ett nikotinläkemedel som NICORETTE® kan faktiskt öka dina chanser att lyckas. Hitta rätt produkt för dig!

10 tips för att sluta röka

10 tips för att sluta röka

Att sluta röka är en av de största utmaningarna du kan ge dig i kast med. Dessa tips kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och på rätt spår.

Nicorette sugtablett, tuggummi och munspray

Hitta rätt produkt för dig

Besvara några snabba frågor för att hitta den produkt som kan passa dig bäst.