Fakta om att sluta röka

Fakta om att sluta röka

Många tror att det bästa är att sluta tvärt, eller att nikotinläkemedel är lika skadliga och beroendeframkallande som rökning. Vi vill ge dig verkliga fakta om att sluta röka och sanningen om nikotinläkemedel. Det är svårt nog att sluta som det är, men rätt information kan hjälpa dig.

Jag har rökt så länge att skadan redan är skedd

Fakta: Att sluta röka ger hälsofördelar oavsett ålder – och fördelarna börjar redan den dag du slutar! Efter fem år har risken för att du ska utveckla cancer, tex lung-, strup- och bukspottkörtelcancer halverats. Dessutom har risken för hjärtattack och stroke sjunkit till en nivå som närmar sig icke-rökarens.

Ta reda på vilka andra hälsofördelar som ett rökstopp ger.

Jag vill inte sluta röka eftersom jag kommer att gå upp i vikt

Fakta: Det är inte ovanligt att gå upp lite i vikt när man först slutar röka, men att sluta röka är en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa. Nikotinet i cigaretterna kan dämpa aptiten, så rökning kan få dig att känna dig mindre hungrig.

Det kommer att göra mig mer stressad

Fakta: Den stresslindring du känner när du röker en cigarett är bara tillfällig. En studie visar att rökare löper ungefär 70% högre risk att utveckla ångest och depression jämfört med en icke-rökare.

Istället för att sträcka dig efter ännu en cigarett kan du få tips på hur du kan handskas med stress.

Att sluta med enbart viljestyrka är det mest effektiva sättet

Fakta: I själva verket klarar endast 3–5 % att sluta röka med enbart viljestyrka. Det beror på att det är svårt att sluta, men det är ok att få hjälp och stöd! Ett nikotinläkemedel som NICORETTE® kan faktiskt öka dina chanser att lyckas. Hitta rätt produkt för dig!

10 tips för att sluta röka

10 tips för att sluta röka

Att sluta röka är en av de största utmaningarna du kan ge dig i kast med. Dessa tips kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och på rätt spår.

Hitta rätt produkt för dig

Besvara några snabba frågor för att hitta den produkt som kan passa dig bäst.