Har du försökt sluta förut?

Vi förstår att du kan ha försökt sluta röka förut, troligtvis flera gånger, och att det kan vara frustrerande. Att sluta röka är svårt, men det är också en av de mest fantastiska saker du kan göra, så ge inte upp! Vi finns här för dig.

Kom ihåg: det är aldrig för sent

Hälsofördelarna med att sluta röka börjar märkas redan inom en timme efter att du har slutat, och du blir friskare och friskare de följande dagarna och veckorna. Även om du slutar när du är 60 år kan du förlänga livet med flera år. Läs om alla de olika hälsofördelarna med att sluta röka.

Lär dig av dina tidigare försök

Om du har försökt sluta röka tidigare ska du se det som något positivt! Samla alla lärdomar från förra gången och se till att det blir annorlunda den här gången.

 • Fick du något stöd?
  Använde du nikotinläkemedel förra gången? När du slutar röka kan du uppleva olika abstinensbesvär som röksug, ångest, huvudvärk eller dåligt humör. Nikotinläkemedel som
  NICORETTE® kan lindra abstinensbesvären och hjälpa dig att stå över rökbegäret. NICORETTE® kan öka dina chanser att lyckas sluta röka.
  Varför inte prova en kombinationsbehandling med NICORETTE® för extra stöd?
 • Vet du vad du skulle göra om du ändå tog en cigarett?
  Om du får ett återfall finns vi här för att hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår igen. Alla kan få ett bakslag, så var inte för hård mot dig själv! Det viktigaste är att du vet hur du ska hantera ett    eventuellt återfall.
 • Känner du till dessa 10 tips för att sluta röka?
  Förra gången du försökte sluta, var du helt förberedd och hade råd som kunde hjälpa dig genom resan? Vi har sammanställt en lista med våra 10 bästa tips för att hjälpa dig att sluta röka.
Myter och fakta om nikotin

Myter och fakta om nikotin

Är du rädd att du ska byta ett beroende mot ett annat? Läs på så att du kan planera hur du ska sluta på bästa sätt.

Hitta rätt produkt för dig

Besvara några snabba frågor för att hitta den produkt som kan passa dig bäst.