Hej! Funderar du på att sluta röka?
Klicka här för att hitta rätt produkt för just dig.
start
Hitta rätt produkt
från Nicorette®
close

Hej! Att sluta röka är inte enkelt. Vi vill därför hjälpa dig att hitta en produkt som kan passa dig och öka dina chanser att sluta röka. Vänligen svara på nedan frågor som baseras på Fagerströms test för att avgöra ditt nikotinberoende och vilken produkt som passar din livsstil och preferens bäst.
Nu börjar vi!

Question1

Hur lång tid efter uppvaknandet röker du dagens första cigarett?

Question2

Har du svårt att låta bli att röka i situationer där rökning ej är tillåten?

Question3

Vilken cigarett har du svårast att avstå ifrån?

Question4

Hur många cigaretter röker du per dag?

Question5

Röker du mer på morgonen än under resten av dygnet?

Question6

Röker du när du är sjuk eller sängliggande?

Question7

Förutom lindring av röksug, vad är den viktigaste egenskapen hos en produkt som kan hjälpa dig sluta för gott? ​Jag vill ha en produkt som…

Nikotinabstinens – vad du kan vänta dig

Har du frågor? Vi kan hjälpa dig!

Här är en lista över vanliga frågor och svar som vi hoppas ska hjälpa dig.

Vad händer i kroppen när man röker?

Har du någonsin undrat vad som händer i kroppen när du röker? Rökning är skadligt eftersom det finns många ingredienser i tobaksrök som är dåliga för kroppen. Tjäran i cigarettröken innehåller till exempel kemikalier som kallas karcinogener. Dessa bidrar till att cancerceller kan utvecklas i kroppen. Kolmonoxiden i cigarettröken binder sig till proteinmolekylerna i blodet och hindrar dessa molekyler från att transportera runt tillräckligt mycket syre i kroppen. Det innebär att en person som röker lättare blir andfådd och trött.

Rökning kan orsaka flera olika sjukdomar, inklusive cancer och hjärtsjukdomar, så att bestämma sig för att sluta röka är att göra något fantastiskt för hälsan. Vi vet dock att det inte är så lätt att sluta röka, så vi har sammanställt en lista med sluta röka-tips som kan hjälpa dig på vägen.

Vad händer i kroppen när man snusar?

Snus är mindre skadligt än cigarettrökning, men det är fortfarande viktigt att känna till hälsoriskerna med att snusa. Snus innehåller många skadliga ämnen, och de farligaste är tobaksspecifika nitrosaminer (TSNA), som kan ge cancer. Andra hälsoeffekter av snus är:

 • Ökad risk för hjärtattack och stroke
 • Tandköttssjukdom
 • Karies
 • Missfärgning av tänderna

Är nikotin farligt?

Det är gifterna i cigaretterna som ligger bakom de flesta skadliga effekterna av rökning (som hjärtsjukdomar och cancer), inte nikotinet. Många tror att nikotinläkemedel är lika farliga som cigaretter, men i själva verket kan nikotinläkemedel hjälpa dig uppnå ditt mål att sluta röka. Här hittar du verkliga fakta om nikotin och nikotinläkemedel.

Orsakar nikotin cancer?

Nej. Nikotin har inte bevisats orsaka cancer. Det är de andra giftiga kemikalierna i cigaretter, som tjära, som är skadliga för hälsan. Här hittar du verkliga fakta om nikotin och nikotinläkemedel.

Vilka abstinensbesvär får man av att sluta med nikotin?

När du slutar röka kommer du troligen att uppleva vissa abstinensbesvär. Några vanliga symtom är:

 • Irritation
 • Huvudvärk
 • Koncentrationssvårigheter
 • Depression eller nedstämdhet
 • Trötthet
 • Förstoppning
 • Illamående
 • Ångest

Detta är helt normala symtom, så du behöver inte vara rädd. Nicorette kan hjälpa dig hantera abstinensbesvären så att du kan få tid till att fokusera på annat. Hitta rätt produkt för dig.

Myter och fakta om nikotin

Myter och fakta om nikotin

Är du rädd att du ska byta ett beroende mot ett annat? Läs på så att du kan planera hur du ska sluta på bästa sätt.

10 tips för att sluta röka

10 tips för att sluta röka

Att sluta röka är en av de största utmaningarna du kan ge dig i kast med. Dessa tips kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och på rätt spår.