Vad gör du om du får ett återfall?

Vad gör du om du får ett återfall?

Var inte för hård mot dig själv om du skulle få ett återfall. Vi vet att det kan kännas som ett stort bakslag, men det bästa är att acceptera det och gå vidare. Vi har sammanställt några tips som kan hjälpa dig tillbaka på rätt spår!

 • Inse att rökavvänjning är något man måste lära sig.
  Att sluta röka är lite som att lära sig cykla. Du kanske ramlar några gånger, men det viktiga är att du reser dig och försöker igen. Det är så man lär sig, och samma logik gäller när du ska sluta röka.
 • Försök förstå vad som gjorde att du misslyckades och sätt upp en plan för hur du kan göra annorlunda.
  En stor del av att sluta röka är att räkna ut vad det är som får dig att vilja röka. Genom att ha koll på dina utlösande faktorer kan du lära dig att undvika dem nästa gång. Vi har tagit fram några tips för att hjälpa dig att hantera röksuget.
 • Påminn dig om dina mål.
  Tänk på de bra saker som har hänt sedan du slutade röka och påminn dig om varför du slutade röka till att börja med. Eller ännu bättre – skriv ned dessa saker och sätt upp listan någonstans för att påminna dig själv! Kom ihåg att du gör något helt fantastiskt!
 • Prata med någon i ditt stödnätverk.
  Ta stöd från andra för att komma tillbaka på rätt spår, och berätta hur du känner. Genom att prata med andra kan du även komma att förstå varför du trillade dit och hur du kan undvika att göra om det i framtiden.
 • Kontrollera vilken styrka du bör använda.
  Du kan behöva ändra styrka och dosering för att få bättre hjälp med abstinensbesvären. Se våra
  produktsidor för information om vilken styrka och dosering du bör använda baserat på hur många cigaretter du brukade röka. Ta professionell hjälp om du är osäker på vilken styrka som är bäst för dig.

Övervinn röksuget

Vi har tagit fram några tips på hur du kan hantera röksuget och lindra abstinensbesvären.

Hitta rätt produkt för dig

Besvara några snabba frågor för att hitta den produkt som kan passa dig bäst.